Главная » 2016 » Липень » 5 » Вперше в Україні проект Class Aсt: СХІД – ЗАХІД
08:25
Вперше в Україні проект Class Aсt: СХІД – ЗАХІД

Десять днів поспіль з 17 до 27 червня в Україні тривав театральний проект «Class Aсt: СХІД – ЗАХІД», в якому взяли участь учні нашого міста.

Заради участі у проекті 20  підлітків зі сходу та заходу України приїхали до Києва. Аби обрати цих дітей команда проекту Сlass Act цієї весни провела тиждень у Попаснянській ЗОШ  №1, у місті Миколаївка Донецької області, а також у ЗОШ №2 міста Нововолинськ. Наша школа була обрана організаторами проекту як найбільш постраждала в місті Попасна. Діти отримали завдання – написати твори, за якими і були обрані учасники. Ними стали учні : Стріжкова Євгенія (7 клас), Круглова Анастасія (10 клас), Черкашенко Ярослав (10 клас), Місан Богдан (9 клас), Дунай Марина (10 клас), Шмітько Віталій (10 клас), Фііштинська Альона (9 клас), Майборода Олег (10 клас),  Акимова Ірина (10 клас).

Місан Богдан на прес-конференції.

Формат  Сlass Act був розроблений у великій Британії у 1997 р., в одному з найбільших театрів Шотландії «Треверс». Цю програму там продовжують втілювати і сьогодні. Задля роботи над проектом до Києва приїхала сама засновник проекту Сlass Act Никола МакКартні.

Школярі зі сходу і заходу об’єдналися в пари та протягом перших п’ять  днів писали гострі сучасні п’єси під керівництвом шотландського драматурга і режисера Ніколи МакКартні та куратора проекту Наталії Ворожбит. Також у соціальному проекті брали участь драматурги з інших міст: Ірина Гарець (м. Полтава), Кіра Малініна (м. Харків), Дмито Левицький (м. Київ).

Наступні п'ять днів юні драматурги брали участь в постановці п’єс, яку здійснювала професійна команда за участі відомих акторів. Головні ролі у п’єсах виконували зірки Молодого театру Римма Зюбіна та Ірма Вітовська, актор та режисер Олександр Кобзар, а також Наталка Денисенко, Андрій Федінчик, Федір Гурінець, Катерина Вишня Вишнева, Аліна Скорик, Роман Ясіновський, Анатолій Маремпольський.

Головним режисером проекту стала Ліза Сміт. Композитор проекту – Петро Сказків.  Головний менеджер проекту - Олександр Фоменко. Організаційну підтримку надав «Театр Переселенця».

На прем’єрі 27 червня зала Київського академічного театру юного глядача на Липках була переповнена, юні драматурги уважно стежили за втіленням власних п’єс на сцені.

В результаті проекту глядачі побачили 11 невеликих п'єс по 10 хвилин, маленькі замальовки з життя або світу фантазій.

Основної метою заходу було налагодження діалогу між жителями західної та східної України, а також прагнення зацікавити дітей театром, залучити до нього та зламати їхній стереотип, що театр – це нецікаво. І ця мета була повністю досягнута. Протягом десяти днів діти спілкувалися, ділилися думками, співали, танцювали, насолоджувалися життям. Постійно поруч були організатори проекту, які не залишали юних драматургів без уваги. Екскурсії на канал «ТРК Україна», на кіностудію «FILM UA», на радіо «Аристократ», радіо «Вісті», прогулянка на теплоході по Дніпру, відвідування театрів,  екскурсії містом залишили незабутні враження в серцях дітей.

 Дуже хочеться, щоб ці прекрасні і талановиті підлітки знову зустрілися, щоб продовжувалися створюватися такі проекти, як Сlass Aсt, в яких діти і дорослі можуть працювати разом, можуть чути одне одного і, можливо, хоч трохи впливати на навколишню дійсність.

Просмотров: 788 | Добавил: Ольга | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Майбутньому першокласнику
Вчимося жити разом
Школьные фото
Крестики-н0лики
» Крестики-н0лики

Поиск по сайту

Календарь
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Погода в Попасной
Анекдоты

Студент - это единственный в мире человек, который способен вспомнить на экзамене то, чего сроду не знал.
Мини-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0